Verhulsdonck kijkt met vertrouwen vooruit naar de strijd met Dozy Den Helder

LANDSMEER  Vanaf deze week starten de play-offs wedstrijden voor de Loon Lions. De ploeg van trainster Molly McDowell speelde dit weekend hun laatste wedstrijd voor de reguliere competitie uit tegen Binnenland. De Lions verloren met 77 – 54. “ Ik moest deze wedstrijd wel even verwerken. Bij winst hadden we het thuisvoordeel gekregen voor tijdens de play-offs en dan is het zuur als je dat niet haalt. We moesten daarna ook nog weer een uurtje terug reizen dat helpt dan ook niet echt mee”, aldus speelster José Verhulsdonck.

Basketbal werd erbij Verhulsdonck al vroeg ingegoten, want haar beide ouders speelden het vroeger. Ze probeerde eerst hockey, maar dat bleek geen goede combinatie. Toen ze elf jaar was kwam ze in aanraking met basketbal en dat bleek liefde op het eerste gezicht. Verhulsdonck speelde de afgelopen jaren vanwege werkzaamheden op een lager niveau, maar ze liet zich deze zomer verleiden om dus weer op het hoogste niveau te gaan spelen voor de Lions. “We hebben gewoon een super leuk team en dat is denk ook wel onze kracht.” Ze speelt dus bijna alweer een jaar voor de ploeg uit Landsmeer en heeft het er prima naar haar zin. Haar lengte is een voordeel op het veld. “Ik ben een speelster die nooit opgeeft. Ik ben dus een vechtster en ik moet het vooral van mijn rebounds hebben.”

Door het verlies van afgelopen weekend zijn zij dus het thuisvoordeel kwijt in de play-offs. Hierdoor spelen zij de eerste twee wedstrijden uit in Den Helder. Aankomende dinsdag is de eerste ontmoeting tegen Dozy. Ze hebben maar één dag om zich voor te bereiden op die wedstrijd, maar volgens Verhulsdonck is dat geen probleem. “Eigenlijk zijn we al een heel jaar lang aan het trainen voor deze wedstrijden, dus kom maar op. Wij zijn er klaar voor in ieder geval.” Dozy Den Helder is echter geen gemakkelijke opgave, want het team draait al jaren mee op het hoogste niveau. De verwachting is dat het mooie wedstrijden gaan worden, zeker als je kijkt naar de reguliere competitie waar de verschillen klein zijn tussen de vier ploegen die nu mogen uitkomen in de play-offs. Verhulsdonck heeft er in ieder geval heel veel zin in en waagt zich dan ook aan wat voorspellingen. “Wij gaan dinsdag winnen met 74-68. Ik denk dat ik tien rebounds ga maken en ik denk we 60% kans hebben om uiteindelijk door te gaan naar de finale.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met José Verhulsdonck


More Berichten for Show:

Comments are closed.