Verschoor: “Ik heb nog nooit in mijn leven in de spits gestaan”

VELSEN – ZUID Aaike Verschoor is een speelster die uitkomt in de Eredivisie van het vrouwenvoetbal. Ze is namelijk aanvoerster van Telstar. Telstar staat op dit moment op de vijfde plaats in de competitie. Verschoor was er al vroeg bij met het voetballen. “Ik was vijf jaar toen ik begon met voetballen. Ik heb verder ook geen andere sporten geprobeerd, want het was meteen liefde op het eerste gezicht.”

Verschoor speelde tot aan de B- junioren gewoon mee met de jongens. “In mijn eigen team werd het heel normaal gevonden dat ik meedeed bij de jongens, maar de tegenstanders vonden het vaak maar raar dat er een meisje meedeed in een jongensteam. Tijdens de wedstrijd kwamen ze hier vaak dan snel op terug en hadden ze in de gaten dat ze toch maar dat meisje in de gaten moesten gaan houden.”

Verschoor komt nu al twee seizoenen voor Telstar uit en blikt met gemengde gevoelens terug op het seizoen tot nu toe. “Het was aan het begin vooral wennen, omdat er veel wisselingen geweest zijn binnen het team. Ik denk dat wij qua selectie een beetje te vergelijken zijn met Zwolle en Heerenveen.Het is dus vooral ook een heel wisselvallig seizoen voor ons.” Verschoor doelt dan vooral op de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Twente, PSV en Ajax waar zij vaak flink veel doelpunten tegen krijgen. “In de wedstrijden dat het zo erg misgaat, dan klopt onze hele organisatie in het veld niet meer en daar voel ik mij dan wel extra verantwoordelijk voor. Ik ben namelijk één van de speelsters die dat eigenlijk hoort op te pakken en momenteel hebben wij gewoon nog teveel sturing nodig.” Verschoor is een verdedigster en ze weet ook wel waarom ze dat is geworden. “Ik vind het dus leuk om vanuit een goede organisatie te kunnen spelen. Ik vind gewoon gaaf om ballen af te pakken en te onderscheppen zeker als je daardoor een doelpunt weet te voorkomen. Dat geeft mij dan wel een enorme voldoening.” Haar trainer hoeft haar dus ook niet in de toekomst in de spits neer te zetten.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd wisten de Telstar Vrouwen een goede wedstrijd te spelen tegen de koploper Ajax. Er werd maar nipt met 1-0 verloren. “De wedstrijd tegen Ajax was echt een goede opsteker voor ons, zeker omdat het tegen Twente zo erg misging.” Door het OKT van de Oranje Leeuwinnen is zij nu twee weken vrij met Telstar en wacht op 18 maart de wedstrijd tegen Zwolle uit pas weer. “In de wedstrijd tegen Ajax hadden we een duidelijk plan van de manier waarop we wilden spelen. Dat is prima gegaan en daar moeten we nu mee verder gaan. Zwolle is ook een wedstrijd voor ons die we gewoon moeten gaan winnen.” Ze kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar die wedstrijd. “Ik denk dat wij met 3-1 gaan winnen van Zwolle. Ik denk dat Katja Snoeijs twee keer gaat scoren in die wedstrijd voor ons en ook Linda Bakker gaat een goaltje meepikken.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Aaike Verschoor


More Berichten for Show:

Comments are closed.