Versteegt: “We moeten gewoon voorin de goals gaan maken”

AMSTERDAM  De Ajax Vrouwen maken zich op voor de start van hun tweede seizoenshelft. ADO Den Haag is daarin de tegenstander. Ajax – speelster Mandy Versteegt hoopt op een beter resultaat dan de vorige ontmoeting thuis tegen de club uit Den Haag eerder dit seizoen. Het werd toen op Sportpark de Toekomst 0-0. “We moeten gewoon scoren, want de vorige wedstrijd tegen ze hadden we veel kansen, maar we schoten er geen één in. Daardoor liepen wij twee verliespunten op”, aldus een realistische Versteegt.
Blessure

Versteegt liep vlak voor de winterstop een hamstringblessure op. In 2014 raakte zij ook al geblesseerd, toen aan de achillespees en moest zij noodgedwongen acht maanden toekijken. Ze begint nu langzaam weer volledig fit te raken. ” In een oefenwedstrijd afgelopen week heb ik weer een helft kunnen spelen, dus het gaat de goede kant op.” Versteegt is een snelle speelster, die het echt van haar acties moet hebben. Misschien daardoor is zij wel vaker geblesseerd dan dat ze zelf zou willen. ” Je moest steeds vol explosief aanzetten. Vaak door de weersomstandigheden als het kouder is duurt het langer voordat je warm bent, maar het is ook gewoon pech.”

Eigen Spel

Ze moest door haar blessure zich aan het begin van het seizoen weer terug vechten in de basis. In het begin moest zij het vooral met invalbeurten doen, ook had ze het gevoel dat ze de laatste weken voor de winterstop weer haar plekje in het team had terug gewonnen, totdat ze weer geblesseerd raakte. “Ik kijk redelijk terug op mijn eerste seizoenshelft. Nu door mijn blessure heb ik het idee dat ik weer opnieuw moet beginnen, maar ondanks dat heb ik toch een goede bijdrage kunnen leveren aan het team.”

Trainingskamp

Tijdens de winterstop gingen de vrouwen voor het eerst op trainingskamp naar het buitenland. Het team verbleef in Spanje. Doordat de meiden voor het eerst vijf dagen met elkaar moesten leven, hebben zij elkaar beter leren kennen. Tijdens de eerste seizoenshelft wisten de vrouwen van trainer Ed Engelkes vele kansen te creëren tijdens de wedstrijden, maar werd er te weinig de trekker overgehaald. “Je wilt zoveel doen op een trainingskamp, maar we hebben uiteraard ook gewerkt aan de afronding. Hopelijk gaat dat zich uitbetalen in de tweede seizoenshelft”, aldus de rechtsbuiten.

ADO Den Haag

Aanstaande vrijdag spelen de Ajax Vrouwen een thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Den Haag. In aanloop na die wedstrijd kan het team tot woensdag niet beschikken over een aantal speelsters vanwege interlandverplichtingen. Daar kwam ook nog eens bij dat international Tessel Middag vandaag ziek het trainingskamp van de Oranje Leeuwinnen heeft verlaten.”Voor de speelster zelf is het leuk en goed. Ze trainen daar op een hoog niveau, maar voor ons zelf is dat een nadeel. Wij kunnen dan minder als een team toewerken naar een wedstrijd”, aldus Versteegt.  De Ajax Vrouwen kunnen vrijdag ook weer beschikken over de stabiele verdediging. Ajax heeft tot nu toe de minste doelpunten tegen.” De verdediging staat als een huis. We houden het goed dicht achterin en dat is netjes “, volgens de rechtsbuiten.

Ajax Vrouwen – ADO Den Haag begint om 19.30 op Sportpark de Toekomst. De toegang voor deze wedstrijd is gratis.

Luister hieronder het gehele interview met Mandy Versteegt

 

 

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?