Vervanging bus- en tramhaltes onnodig

In Amsterdam worden alle tram- en bushaltes vervangen. Maar dat is helemaal niet nodig. Dat blijkt uit een interview met Rene Witsel, algemeen directeur van buitenreclame-exploitant JC Decaux.

Het gaat in totaal om 1500 tramhokjes, ook wel abri’s genoemd. De reden dat alle hokjes vervangen worden is dat JC Decaux een aanbesteding heeft gewonnen en de hokjes de komende 25 jaar mag exploiteren. Onderdeel van die regeling is dat alle 1500 hokjes moeten worden vervangen. Volgens Witsel was de vervanging totaal overbodig en waren de haltes nog in prima staat. “De abri’s zijn met goede materialen gebouwd en worden door ons onderhouden. Wij hadden ze liever laten staan,” aldus Witsel.

JC Decaux bouwt en onderhoudt de hokjes, maar wordt daar niet voor betaald door de gemeente. Het bedrijf krijgt enkel de rechten om de reclame in de hokjes te exploiteren. “De gemeente betaalt dus niets voor de hokjes. In het nieuwe contract krijgen zij zelfs een deel van de reclame-afdracht van JC Decaux,” zegt Witsel.

Luister hier naar het interview door Paul-Josse Zaman.

 

Wil je hierover meepraten? Twitter http://goo.gl/SnzJ5
 

Leave a Reply