Vier verdachten aangehouden voor woninginbraak

De rechter-commissaris heeft vier van inbraak verdachten mannen in bewaring gesteld. Op maandag 8 oktober werden de mannen een half uur na een inbraak in een woning en café op de Karel Doormanstraat in Amsterdam-West aangehouden.
Een getuige zag op 8 oktober rond half zeven ‘s ochtends donker geklede mannen uit een huis komen aan de Karel Doornmanstraat. Hij vond dit verdacht en besloot direct de politie te bellen. “De man gaf gehoor aan onze oproep om bij verdachte situaties direct te bellen,” aldus een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland. “Daar zijn we blij mee, want kort daarop konden we vier mannen aanhouden. De politie kan niet zonder de extra ogen in de wijk.”

Na een zoekactie werden de mannen gelokaliseerd op de Bilderdijkkade. De personenwagen waarin ze zaten, werd aan de kant gezet, en vier mannen van respectievelijk 18, 19 en 20 jaar werden rond zeven uur aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak kort daarvoor. Volgens de woordvoerder zijn de inbrekers niet alleen binnengeweest in het huis. Ook uit het aangrenzende café werden spullen buit gemaakt. “Dit soort misdrijven hebben enorme impact op het veiligheidsgevoel van bewoners.” Meerdere goederen zijn meegenomen uit de woning waaronder een laptop, LCD-schermen en een autosleutel. In het café werden twee speelautomaten leeggehaald. Het muntgeld verdween, net als meerdere flessen sterke drank. Het lukte de inbrekers niet de kluis te kraken.

De goederen wist de politie na een aantal woningdoorzoekingen terug te vinden in een woning van een van de verdachten. “85% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Doe er daarom altijd alles aan om niet te laten zien dat je niet thuis bent. Met een aantal eenvoudige maatregelen, zoals timers op lampen en sloten met een veiligheidskeurmerk, kan het dieven lastiger gemaakt worden om in te breken,” aldus de woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland.

De rechter-commissaris heeft de vier verdachten in bewaring gesteld. Ze blijven tenminste 14 dagen langer vast blijven zitten.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?