Vier Voeters waarschuwt voor gevaren rond de feestdagen

Stichting Vier Voeters is een internationale dierenwelzijnsorganisatie die zich inzet voor dieren. Het doel van Vier Voeters is dieren die om welke reden dan ook misbruikt worden, rechten en een betere leefomgeving te geven.

Nu de feestdagen weer voor de deur staan zitten de gevaren voor huisdieren in een klein hoekje. De decembermaand is vooral een leuke gezellige maand, vol feestjes en lekkernijen. Iedereen zit gezellig in huis met kaarsjes en een kerstboom. Toch is juist deze maand erg gevaarlijk voor dieren. Barbara van Genne van Stichting Vier Voeters legt uit waar de gevaren liggen. Laat katten, honden en vogels die vrij rondvliegen bijvoorbeeld niet alleen in een kamer met brandende kaarsen. Pas ook op met dennentakken die behandeld zijn met chemische stoffen. Alleen al door het eten van een paar dennennaalden op de vloer kunnen konijnen of andere knaagdieren ernstig ziek worden of zelfs overlijden.

Meer tips en wat je kan doen als er wel wat mis gaat vertel Barbara van Genne aan AmsterdamFM. Beluister het geluidsfragment om goed voorbereid de feestdagen in te gaan. Kijk ook op de website van stichting Vier Voeters.

Leave a Reply