Viktor Fischer: “75 hele goeie minuten en drie mooie doelpunten”

Ajax heeft vanmiddag de koppositie van de eredivisie veroverd. In de Amsterdam Arena wonnen de Amsterdammers met 3-0 van PEC Zwolle. De doelpunten werden gemaakt door Sigthórsson, De Jong en Boerrigter.
Net als tijdens de wedstrijden tegen Roda en ADO was Ajax ook tegen PEC de gehele wedstrijd oppermachtig. Het verschil met die wedstrijden was echter dat de ploeg van Frank de Boer vanmiddag het overwicht wél in de stand tot uitdrukking bracht. Hierdoor werd er, na twee gelijke spelen, weer een overwinning geboekt in een thuiswedstrijd in de competitie.

Na negentien minuten scoorde Kolbein Sigthórsson op aangeven van Lasse Schöne de 1-0. Het was voor het eerst in zeven wedstrijden dat er weer een aanvaller scoorde voor Ajax. Vijf minuten na de openingstreffer verdubbelde Siem de Jong uit een rebound van dichtbij de score. Hierna kreeg Ajax nog een aantal kansen, maar duurde het tot tien minuten voor tijd voordat Derk Boerrigter op aangeven van Christian Eriksen de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Door de overwinning gaat Ajax PSV op de ranglijst voorbij en staan de Amsterdammers bovenaan. De Eindhovenaren verloren zaterdag van Heerenveen en staan gedeeld tweede samen met Feyenoord op 1 punt van Ajax.