Vink Bouw bouwt Stadionplein

De Europese aanbestedingsprocedure voor het Zuidblok Stadionplein in Amsterdam, de bouwlocatie tegenover het Olympisch stadion, is gewonnen door de combinatie Vink Bouw en IQNN Vastgoed uit Nieuwkoop. Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuid is voornemens het werk aan de combinatie te gunnen.

Vink Bouw en IQNN Vastgoed hebben de selectie gewonnen met het concept CulinA, centrum van Smaak. CulinA is een totaalconcept voor liefhebbers en geïnteresseerden in goede voeding en smaak. CulinA bestaat uit de CulinA Experience en het CulinA Hotel. In de CulinA Experience worden een food museum, een kooktheater, een kookschool en een proeflokaal ontwikkeld. Bij de CulinA Experience hoort ook een daktuin. Het CulinA Hotel heeft 93 kamers. De CulinA Experience komt op de begane grond en de eerste verdieping, het hotel op de tweede en derde verdieping. Er wordt ook een ondergrondse parkeergarage met 232 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten. De architectuur van het gebouw sluit aan bij de omliggende bebouwing en het gebouw vormt ook een stedebouwkundig ensemble met de Citroëngarages, die aan de overzijde van de Amstelveenseweg staan.

 

Leave a Reply