VOC zet onder leiding van Rachel de Haze grote stap richting kampioenschap

HANDBAL De handbalsters van VOC hebben de eerste wedstrijd van de best-of-three overtuigend gewonnen van Dalfsen, het werd 31-24 voor de Amsterdammers. Uitblinkster in Sporthal Elzenhagen was Rachel de Haze. De pitbull van VOC stond verdedigend zeer sterk maar scoorde ook maar liefst 10 punten. Na afloop sprak Wedstrijdritme met de blije VOC-speelster.

“Ik hoorde één keer ‘Rachel in Oranje’ vanaf de kant, dat is altijd leuk om te horen maar het was niet alleen mijn wedstrijd hoor. We hebben over het algemeen allemaal een redelijke wedstrijd gespeeld. We moesten natuurlijk winnen vandaag om volgende week kampioen te worden. Als we niet zouden winnen wordt de druk alleen maar hoger. Je merkt dat dit een wedstrijd is die er echt om gaat.”

VOC pakte in de openingsfase meteen 3 punten verschil en gaf dat niet meer weg gedurende de hele wedstrijd. “We begonnen goed, dat is ook het belangrijkste want anders loop je achter de feiten aan. Dan gaat alles makkelijker. Anders ga je naar het scorebord kijken, nu speelden we een stuk lekkerder. We willen zo snel mogelijk kampioen worden dus volgende week gaan we daar voor in Dalfsen.”

Trainer Bert Bouwer gaf onlangs aan graag te blijven, als het team compleet blijft. De Haze zelf is er al uit met VOC. “Ik blijf hier volgend seizoen nog een jaar spelen en het grootste team volgens mij ook, dus dan moet Bert ook maar blijven.”

Beluister hieronder het volledige gesprek met Rachel de Haze:

https://soundcloud.com/amsterdamfm/rachel-de-haze

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?