Volle stranden in … Amsterdam

De hitte lokt – zoals we in Nederland gewend zijn – de mensen naar het water. Schreven we gisteren al dat de sluizen in de hoofdstad vol liggen met pleziervaartuigen, ook de stadsstranden zijn mutjevol. Iedereen wil naar buiten genieten van de zon met een windje erbij en het balkon en de tuin zijn met deze temperaturen te warm en te benauwd. Blijburg en de andere stranden, maar ook de parken en meren zien er nu vol, kleurrijk en tropisch uit.

Op het water van de grachten heerste dit weekeinde een zekere vorm van chaos. Waterfietsen, roeiboten, motorbootjes lelijk of mooi en  sloepen groot en klein verplaatsten zich vaak volkomen onordelijk door de grachten. En daartussendoor probeerden de vele rondvaartboten zich een weg te banen. In de afgelopen 15 jaar steeg het aantal geregistreerde plezierboten in Amsterdam van van 3.000 naar 15.000 en dat verschil is duidelijk te merken op warme dagen.

Iedereen wordt met deze hitte gewaarschuwd genoeg water te drinken en zich goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoog UV filter.

 

Leave a Reply