Vondelparkloop 2016 een enorm succes

AMSTERDAM Dit weekend vond de 42ste editie van de StayOkay Vondelparkloop plaatst. Het evenement werd vandaag afgesloten met onder andere een kinderloop. Het evenement kende een heus record van ruim 4000 deelnemers. Bestuurslid wedstrijdzaken Jesse de Wit van atletiekvereniging Phanos kijkt dan ook met een grote glimlach terug op het evenement.

Light the Night

Een blije de Wit blikt terug op de zaterdagavond. ‘Wij versieren het Vondelpark met allerlei spectaculaire lichtacts en de deelnemers doen zelf ook een lichtje om’. Het idee is ontstaan tijdens de 40ste editie. ‘We moeten het groots aankleden en iets leuks doen.We kozen voor de zaterdagavond en daar deden 1000 deelnemers aan mee,  toen dachten we laten we dat er maar in houden’aldus een trotse de Wit. De zaterdagavond wordt steeds groter. Dit jaar was er een dj halverwege die de mensen opzweepte en een heuse vlammenwerper werd van stal gehaald.

Rondje Mokum

De Vondelparkloop is de start van het Rondje Mokum, een loopcircuit van zeven lopen in Amsterdam. Deelnemers die vier of meer van deze lopen mee doen krijgen bij de laatste loop van het Rondje, de Olympisch Stadionloop, weer een mooie eindherinnering. Het Rondje Mokum wordt georganiseerd door de vijf Amsterdamse atletiekverenigingen: Phanos, AAC, AV23, Atos en Feniks.

Luister hieronder het gehele interview met Jesse de Wit


More Berichten for Show:

Comments are closed.