Voorrondes Wim Sonneveldprijs in Klein Bellevue

Het Amsterdams Kleinkunst Festival startte in 1988 het Concours om de Wim Sonneveldprijs, dat aanstormende cabaretiers en kleinkunstenaars de kans biedt om te ontluiken, te rijpen en ontdekt te worden.

 

In de Eerste auditieronde begeeft een bonte stoet van prille talenten, hobbyisten en zichzelf overschattende waaghalzen zich op het podium in de hoop door te dringen tot de Tweede auditieronde (donderdag 27 t/m zaterdag 29 november in Klein Bellevue). Uiteindelijk maken zes halve finalisten een tournee door het land om te eindigen in de Halve Finale (vrijdag 10 en zaterdag 11 april in de Grote Zaal van Theater Bellevue) en (mogelijk) de finale en de Finalistenweek (woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei in Klein Bellevue).

 

In Kunst & Cultuur sprak presentatrice Amber Roner met Artistiek leider Evert de Vries en winnaar van de tweede prijs van de editie van 2014 Yvonne van den Eerenbeemt. 

 

Ook zong Yvonne van den Eerenbeemt twee nummers live uit haar voorstelling Vuile Was, daarbij werd ze begeleid op gitaar door Eelco Menkveld.

 

Verdette:

 

Liever Later

 

Meer informatie vind je op de website van Theater Bellevue of op de website van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Comments are closed.