Voorzitter FC Chabab: ‘Zwarte bladzijden door pers en stadsdeel.’

Voor FC Chabab was het jaar 2012 een zwarte bladzijde in de 30-jarige geschiedenis van de voetbalclub. De club werd mede door persuitingen verdacht van witwaspraktijken en  competitievervalsing. Minister van justitie Ivo Opstelten heeft de club nu vrijgesproken van alle beschuldigingen. Voor FC Chabab betekent dit dat de clubnaam eindelijk gezuiverd is. 

In juli 2012 kwam de club landelijk in het nieuws vanwege de sponsorrelatie die met een Amsterdams cateringbedrijf was aangegaan in augustus 2009. De eigenaar van dit bedrijf is in juli 2012 veroordeeld voor handel in softdrugs. Ondanks dat FC Chabab na deze publicaties direct naar buiten trad met de mededeling dat zij deze sponsorovereenkomst reeds in juli 2011, op het moment van aanhouding van de toen nog verdachte eigenaar, eenzijdig had opgezegd, bleven publicaties over deze relatie en hiermee samenhangende vermeende witwasconstructies regelmatig in de pers opduiken.

De club is blij met de uitspraak van de Minister en hoopt dat hiermee een einde is gekomen aan een ‘zwart jaar’. Wel heeft de club schade opgelopen bij haar sponsoren. Dat ook desbetreffende stadsdeel haar handen van de zaak aftrok, heeft de club erg betreurd.

In een interview met AmsterdamFM legt FC Chabab voorzitter Khalid Berdouni uit hoe deze zaak voor de club verlopen is:

Leave a Reply