Vraag naar studentenwoningen stijgt minder snel dan gedacht

Er komen steeds meer studenten in Amsterdam, de verwachting is dat het aantal voltijdstudenten in Amsterdam in de komende vijf jaar met zo’n 22.000 toeneemt. Bij een stijgend aantal studenten hoort ook een stijgende vraag naar studentenwoningen. Toch stijgt deze vraag minder snel dan gedacht. Dit blijkt uit het jaarlijkse visiedocument van de Amsterdamse universiteiten en hbo-instellingen ‘Studeren in een topstad’.

Uit dit document blijkt dat er in het studiejaar 2014-2015 9.400 studentwoningen nodig zullen zijn, eerder waren dit er meer. Van de wooneenheden zijn er 6.700 nodig voor WO-studenten en 3.200 wooneenheden voor HBO-studenten. Amsterdam wil al in 2014 9.000 van deze woningen hebben gerealiseerd.

Er wordt aan verschillende projecten gewerkt om aan de groeiende vraag te voldoen. Zo komen in het voormalige GAK-gebouw studentenwoningen en koopstudio’s. Ook is gestart met de verbouw van het voormalige kantoor van Elsevier tot The Student Hotel. Ook worden in het Science Park, de Amstelcampus en het Amstelkwartier studentenwoningen gebouwd.

Leave a Reply