Warm en druk op vierde dag Sail

Sail heeft vrijdag een half miljoen bezoekers getrokken, meer dan de de eerste twee dagen. Rond het middaguur lopen ook weer hordes mensen vanaf het Centraal Station richting het IJ. Omdat het vandaag zonnig en warm is adviseert de organisatie om genoeg water te drinken. Daarom is bij de toiletten op het terrein gratis drinkwater te krijgen.

De vierde dag van Sail Amsterdam begon met Het Nationaal Debat. Premier Mark Rutte opende de bijeenkomst vanochtend in het Scheepvaartmuseum, waar het gaat over 'de toekomst van Nederland'. Dit met een blik op het verleden, toen de oer-Hollandse handelsgeest ontstond.

Vanmiddags is er bij het Oosterdok een spectaculaire Drakenboot Race, en bij de NDSM-werf gaan tien solar boats de strijd met elkaar aan. Gisteravond vond opnieuw een protest plaats bij de Chileense viermaster Esmeralda. Volgens mensenrechtengroepen en officieel Chileens onderzoek is het schip tussen 1973 en 1990 als gevangenis gebruikt en zijn er politieke tegenstanders gemarteld. Dat gebeurde onder het het regime van Augusto Pinochet.

Comments are closed.