We Are Blood: een skateboarder ben je voor het leven

Vrijdagavond 20:30 is het zover: de Europese première van de skateboardfilm 'We Are Blood' in Tuschinski. De titel verwijst naar de boodschap van de film; skateboarders zijn één grote familie en zelfs als je ermee stopt, blijf je lid van deze familie. Waarom dat zo is, legt organisator Tony de Vries uit in AmsterdamLight. Skateboarden vereist lef en doorzettingsvermogen en dat creëert een band. En: "Het is supermoeilijk", vertelt Tony die ook het skateboardevenement 'Dew Tour Am Series' organiseert, dit weekend op het Museumplein.

 

De namen van de trucs zijn soms bijna niet te volgen. Tony heeft nog steeds niet de 'backside kickflip lipslide' onder de knie. Maar het kan nog veel gekker; luister het interview terug om te horen welke variant tegenwoordig de standaard is!

 

Nieuwsgierig geworden naar hoe de trucs er in het echt uitzien en wil je de pro's ontmoeten? Wees er dan bij in Tuschinski of ga kijken bij de 'Dew Tour Am Series': zaterdag is het 'best-trick event' en zondag is het de finale van de Europese Dew Tour. Tony kom je ook weer tegen want hij is de host bij de Am Series!

 

Comments are closed.