Wereldbilbiotheek overgenomen door Nieuw Amsterdam

Uitgeverij Wereldbibliotheek is één van de oudste literaire uitgeverijen van Nederland. In 1905 opgericht als ‘De Maatschappij voor Goede en Goedkope Literatuur,’ was het één van de eerste uitgeverijen die zich specialiseerde in cultuur en literatuur. Vandaag werd bekend dat Wereldbibliotheek is overgenomen door Nieuw Amsterdam.

Lidewijde Paris, directeur van Nieuw Amsterdam, is trots op de overname van de Wereldbibliotheek, die erom bekend staat kwaliteitsliteratuur bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Ondanks de goede reputatie, zat de Wereldbibliotheek wegens bezuinigingen in zwaar weer. De mogelijkheid om alleen verder te gaan, was op korte termijn niet in zicht. Nieuw Amsterdam redde de uitgeverij van de ondergang door de overname.

Beide uitgeverijen zullen volgens Paris hun karakter behouden: “We hebben de Werelbibliotheek overgenomen omdat het de Wereldbibliotheek is, dus de Werelbibliotheek blijft de Wereldbibliotheek. En Nieuw Amsterdam blijft Nieuw Amsterdam. We gaan alleen in één pand zitten.”

Leave a Reply