Weth vd Burg negeert negatief advies verslaafdenopvang naast school

Wethouder Eric van der Burg heeft besloten dat vlak naast het Altra College voor zwaar autistische kinderen in Amsterdam Zuidoost, tóch een opvang voor langverslaafden van het Leger des Heils mag komen. Dit ondanks een negatief onderzoeksadvies. Het rapport van onderzoeksbureau DSP-groep, dat werd gemaakt in opdracht van het Leger des Heils en het Altra College samen, oordeelt dat het niet verantwoord is verslaafden en autisten zo dicht bij elkaar te huisvesten. De impact van mogelijke incidenten op de kwetsbare kinderen zou te groot en schadelijk zijn.
Directeur Henk Dijkstra van het Leger des Heils wijst erop dat hij al vele maatregelen heeft voorgesteld om de risico’s te verkleinen, maar volgens de school blijkt uit het onderzoek dat het onmogelijk is de risico’s volledig af dekken. Ouders van de autistische kinderen vinden dat het Leger de Heils en de Gemeente Amsterdam de problematiek van de kinderen onderschatten en het belang van de verslaafden stellen boven dat van honderden kinderen.

Wethouder Van der Burg vertrouwt erop dat het Leger des Heils in staat is de verslaafdenopvang in goede banen te leiden.

Comments are closed.