What’s Cooking: Miljo Weimar van Mama Kelly

In Den Haag is het een groot succes en nu in Amsterdam ook al razend populair. Met een sprankelend roze interieur in het Olympisch Stadion verovert het restaurant Mama Kelly nu onze hoofdstad. 

Emma Louise Diest sprak met chefkok Miljo Weimar over de heerlijke gerechten van dit bijzondere restaurant en natuurlijk het recept van de dag!

Het Recept:

Kippendijen met groene asperge, quinoa en citrus honing vinaigrette

4 personen:

4 kippendijen met vel
20 groene asperges
1 grapefruit gesneden in blokjes
1 handsinaasappel gesneden in blokjes
4 kropjes little yam
200 gram quinoa
5 gram knoflook
0,25 sjalotten
0,5 dl sushi azijn zoet
5 ml yuzu
halve rode spaanse peper zonder zaadjes
20 gram gram honing
0,75 dl olijolie
0,75 dl zonnebloemolie
zeezout

1. knoflook, sjalot fijn snijden en de peper in dunne reepjes
2. meng de honing met de azijn, sjalot, rode peper en knoflook
3. doe er zout en peper bij
4. meng de olies erbij en roer goed door
5. kook de quinoa in ruimkokend water met wat zout gaar(+-10 minuten)
6. doe de asperges in een grillpan beetgaar grillen met wat olijfolie en peper en zout
7. bak de kip knapperig op het velletje en draai om.
8. Snij de kontjes van de little yam, snij daarna in de lengte door midden
9. Leg de little yam op het bord. Doe er de wat dressing, citrus fruit, quinoa op en leg er als laatste de kippendij tegen aan. Besprenkel als laatse met wat dressing en peper en zeezout.

Opmerkingen staan uit.