Wie Wat Bewaart vanuit het Allard Pierson 11 februari | Wim Hupperetz

Gast: Wim Hupperetz, bijzonder hoogleraar Musea, erfgoed en digitaal curatorschap (Universiteit van Amsterdam) & voormalig directeur Allard Pierson

Wim Hupperetz was directeur van het Allard Pierson in de periode 2009-2021. Hij neemt binnenkort officieel afscheid van het instituut.

Op 3 maart 2022 presenteert Wim Hupperetz in Spui25 zijn nieuwe boek Museum, heritage, and digital curation. Theory and practice at the Allard Pierson (Sidestone Press Leiden, 2022) dat inzicht geeft in hoe hij invulling wil geven aan zijn leeropdracht.

,

Wie Wat Bewaart is een nieuw programma dat iedere vrijdag wordt uitgezonden vanuit het Allard Pierson, Amsterdam. In dit programma aandacht voor de Amsterdamse musea: voor de tentoonstellingen, de collecties en het werk van de conservatoren.

.

Robert van Altena zal eens per maand een uitzending verzorgen voor Wie Wat Bewaart. Hij gaat dan in gesprek met een conservator over een object uit de collectie van het Allard Pierson.

In deze eerste aflevering wordt daar direct van afgeweken maar met een goede reden: Wim Hupperertz directeur in de periode 2009-2021 heeft binnenkort zijn officiële afscheid van het instituut. In dit gesprek aandacht voor zijn tijd bij het museum maar ook voor zijn nieuwe leeropdracht.

.

Wie Wat Bewaart is een programma van AmsterdamFM i.s.m. het Allard Pierson.
In dit programma besteden we aandacht aan de Amsterdamse musea: aan de tentoonstellingen, de collecties en het werk van de conservatoren.
Robert van Altena, Frans van der Beek en Jeroen de Vries verzorgen afwisselend de presentatie.

Wie Wat Bewaart is te beluisteren onder AmsterdamFM via de diverse podcast platforms & op Salto Amsterdam.

.

Foto: Allard Pierson Museum (fotografie Isabel Nabuurs)


< > OVERIGE UITZENDINGEN Wie Wat Bewaart


.

PRESENTATIE: ROBERT VAN ALTENA

TECHNIEK: ABE IPING


Comments are closed.