Wie Wat Bewaart vanuit het Allard Pierson | 18 februari

Wie Wat Bewaart is een nieuw programma dat iedere vrijdag wordt uitgezonden vanuit het Allard Pierson. In dit programma besteden we aandacht aan de Amsterdamse musea: aan de tentoonstellingen, de collecties en het werk van de conservatoren. Zo bespreken we bijvoorbeeld objecten die in het depot liggen, die gerestaureerd worden of die in een archief bewaard worden, vaak achter slot en grendel, uit het zicht van het publiek. Maar ook stukken geschiedenis in andere vormen die het waard zijn om bewaard en tentoongesteld te worden. Wij gaan op zoek naar deze schatten en gaan erover in gesprek.

Robert van Altena, Frans van der Beek en Jeroen de Vries zullen afwisselend de presentatie van Wie Wat Bewaart verzorgen. Zij gaan in gesprek met verschillende vertegenwoordigers uit het museale spectrum.

In deze tweede aflevering spreekt Jeroen de Vries met Sem de Jongh. Sem zwaait de scepter van de studio van het Allard Pierson waar o.a. muziekcollecties worden gedigitaliseerd om bewaard te worden.

De tweede gast is Elise Richter. Zij is coördinator van de ArcheoHotspot in het Allard Pierson waar het publiek zelf kan meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek.

En verder spreekt Jeroen met Edwin Reinholt, voorzitter van het bestuur van Museum om de Hoek, een samenwerking tussen 22 lokale musea uit Amsterdam. Hij vertelt over deze samenwerking en de tentoonstelling met het thema `Armoede, eerlijke handel en (de-)kolonisatie” die samen met het Amsterdam Museum in het gebouw van de Hermitage wordt gehouden.  

Wie Wat Bewaart is een programma van AmsterdamFM i.s.m. het Allard Pierson.

Luister hier de uitzending terug:

Foto: Allard Pierson (fotografie Isabel Nabuurs)


< > OVERIGE UITZENDINGEN Wie Wat Bewaart


PRESENTATIE: JEROEN DE VRIES

TECHNIEK: ABE IPING


Comments are closed.