Wietpas geen succes volgens Politiebond

De Politiebond ACP heeft weinig vertrouwen in de wietpas als oplossing voor de problemen met drughandel. Dat meldde dagblad Metro gisteren.

Woordvoerder van de politiebond ACP Gerrit van de Kamp noemt de invoering van de wietpas een typische politieke keuze, geen keuze vanuit de oplossing. ''Wij kijken vooral naar wat het meebrengt voor politiemensen. Het helpt niet.''

In de Nederlandse grensprovincies werden sinds de invoering van de wietpas bijna vierhonderd mensen opgepakt wegens illegale straathandel. Opvallend is dat veel van die arrestanten Nederlanders zijn, die hun softdrugs voor minder geld dan in de coffeeshop van een illegale straatdealer kopen.

De Nederlandse politiek worstelt met de aanpak van drugs. Bestrijden of accepteren dat er nu eenmaal vraag naar drugs is en die reguleren, ofwel gedogen. Zoals de peilingen er nu uitzien is er na 12 september een Kamermeerderheid tegen de pas. De oude coalitie met hun gedoogpartner hangen de restrictieve aanpak aan, links en links-midden neigen naar gedogen.

 

Comments are closed.