Wietpas ook in Amsterdam

Er komt een wietpas in Amsterdam, maar de invoering daarvan gaat in overleg met lokaal bestuur. Dat heeft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) dinsdag gezegd in het AT5-programma Amsterdam Kiest.

 

Volgens de VVD'er staat sinds dit jaar in het verkiezingsprogramma van de partij opgenomen dat de invoering van de wietpas aangepast wordt aan lokale wensen. De oud-officier van justitie zei dat onder meer gepraat kan worden over de fases van invoering, de afstand van coffeeshops tot scholen en de hoeveelheid coffeeshops.

 

De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan (PvdA), en de gemeenteraad zijn echter fel tegenstanders van de wietpas. Volgens Teeven is dat dikke pech, want de pas komt sowieso in de hoofdstad, omdat 'de invoering van de wietpas rijksbeleid is'.

 

Op 1 mei werd de wietpas in de drie zuidelijke provincies ingevoerd, wat de straathandel in softdrugs heeft doen opleven. De landelijke invoering van het 'lidmaatschap' van coffeeshops voor Nederlanders staat gepland voor 1 januari.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?