Willem Holleeder wordt motormuis

Fotocredits: ANP

Fotocredits: ANP

Willem Holleder is medeoprichter van een nieuwe motorclub. De topcrimineel neemt de rol van vice-voorzitter op zich bij No Surrender.

De motorbende bestaat uit ex-leden van de Hells Angels en een voormalige afdeling van Satudarah; de Chiganos. Laatstgenoemde werd in 2011 na een inval in hun clubhuis in Zundert opgeheven. Tien leden van de Chiganos zijn inmiddels veroordeeld tot celstraffen tot 4,5 jaar voor zware mishabdeling, bedreiging en drugs- en wapenbezit. Een deel van de leden die niet zijn veroordeeld hebben zich dus nu aangesloten bij No Surrender.

De club ligt ongetwijfeld al onder een vergrootglas bij justitie aangezien de strijd tegen motorbendes de laatste jaren flink is opgevoerd. Volgens de politie wordt er door lokale en landelijke bestuurders, het OM en de agenten zelf intensief samen gewerkt om motorclubs tegen te werken en het liefst helemaal de kop in te drukken.

Motorbendes worden tegenwoordig over het algemeen geassocieerd met afpersings- en intimidatiepraktijken, bedreigingen en geweld. 

Leave a Reply