William Klein in Foam (Fotografiemuseum Amsterdam)

foto: Michael Levkoff ©2013 voor AmsterdamFM
foto: Michael Levkoff ©2013 voor AmsterdamFM
Wederzijds fotomoment met alom aanwezige fotografen na spontane ontmoeting tussen William Klein en kunstenaar/fotograaf Feike Otto van der Zee tijdens de opening van de overzichtstentoonstelling in Foam op donderdag 19 december 2013.

Foam sluit het jaar 2013 af met een overzichtstentoonstelling van William Klein. Het museum staat volledig in het teken van leven en werk van deze legendarische fotograaf, cineast en grafisch ontwerper.

De carrière van William Klein (1928) omspant ruim zestig jaar. Zijn werk is van immense invloed geweest op de fotografie van de tweede helft van de twintigste eeuw en is nog steeds actueel. In de tentoonstelling is ruim aandacht voor het baanbrekende werk dat Klein maakte in New York in de jaren vijftig. Eveneens is werk te zien gemaakt in Rome, Moskou en Tokyo.

De opdrachten voor Vogue laten zien dat Klein een groot vernieuwer was op het gebied van de modefotografie. Naast zijn vroege experimenten met abstracte fotografie zijn in Foam ook de beschilderde en monumentale contactafdrukken te zien die hij de laatste decennia maakte. In de bibliotheekruimte Foam 3h wordt een selectie getoond van de speelfilms en documentaires die Klein maakte.
Dit unieke overzicht van William Klein is samengesteld door Foam en zal alleen in Amsterdam te zien zijn.

bezoekmomenten
De tentoonstelling van William Klein is tot en met 12 maart 2014 te zien in Foam.
Open dagelijks van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.
Entree: € 8,75 + William Klein toeslag €1,25

(bron: Foam Fotografiemuseum Amsterdam)
Met dank aan Michael Levkoff voor het sfeerbeeld.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?