Mr B Wim Bos breekt na 20 jaar door in West Hollywood LA (USA)

Eigenaar Wim Bos van Mr B vertelde – maandagavond tijdens de start van GayPride 2014 in Zuidoost – vol trots aan AmsterdamFM [Menne Vellinga] dat hij vrijdag in West Hollywood LA (VS) zijn nieuwste ‘shop in shop’ mag openen. Audio -> WimBos
Er zijn ervaringen met deze formule in Canada, Zuid Afrika en Australië.

foto: menne vellinga ©2014 amsterdamfm

foto: menne vellinga ©2014 amsterdamfm


foto: Mr B in de Warmoesstraat

Bos begon als kleermaker bij Rob Meijer van RoB op de Weteringschans. In de zestiger jaren een van de eerste speciaal zaken voor de leerscene.
In maart 1994 zette Wim Bos zijn eigen winkel en atelier op de kaart in de Amsterdamse Warmoesstraat. Bijzonder was 20 jaar geleden de transparante presentatie. Passanten werden aangetrokken door de uitstalling in de zaak en de etalage. Tot toen was de scene vooral achter gesloten deuren. Dat hij ooit de plas over zou gaan had hij niet gedacht.

Zwitserland
Bos onthult tijdens het gesprek met AmsterdamFM dat binnenkort het besluit zal vallen om ook in Zwitserland een eigen zaak te open. Binnen Europa is er naast Amsterdam al een eigen vestiging in Berlijn en Parijs.

Jongeren gaan voor leer
Door zijn opzet hebben ook veel jongeren lucht gekregen van leer en laten zij zich graag verrassen. Waar het eerst vooral leermannen uit de gayscene betrof is het publiek nu breed.

Leave a Reply