Windmolens in Amsterdam

Maarten van Poelgeest, wethouder van GroenLinks Amsterdam blogt op de website van GroenLinks over windmolens in Amsterdam. De gemeente komt met ‘De Windvisie’ dat laat zien dat de stad voldoende ruimte heeft om een derde van alle huishoudens in Amsterdam te voorzien van duurzaam opgewekte groene stroom. Bewoners en lokale ondernemers kunnen komende 6 weken meedenken over de manier om de stad en haar inwoners te laten profiteren van groene energie

De gebieden die voorlopig als kansrijk naar voren komen zijn, naast het westelijke havengebied, onder andere de Noorder IJplas en Noordelijke IJovers. Ring A10 Noord, Zeeburgereiland en Nieuwe Diep. De gemeente wil per lokatie laten onderzoeken op welke manieren en plekken windmolens kunnen worden gerealiseerd.

Lokale energie opwekken moet ook tot lokaal voordeel leiden. Daarom wil de gemeente de Amsterdammers direct laten mee profiteren van de opbrengsten van windenergie “Iedereen moet kunnen participeren in de Amsterdamse windmolens” aldus wethouder Poelgeest. Op termijn worden olie, gas en kolen steeds schaarser en dus duurder. Daarom biedt windenergie een prachtig alternatief voor fossiele brandstoffen dat ook nog eens een voordeel kan opleveren voor lokale bewoners en ondernemers.

Leave a Reply