Wisselend resultaat Amsterdamse clubs in Hoofdklasse hockey

Mirco Pruijser - Fotocredits: hockey.nl

Het winterweer van vorige week zorgde voor afgelastingen in de Hoofdklasse hockey. Deze zondag was er geen ontkomen aan en was het Amsterdamse Bos het podium voor eerste wedstrijden na de winterstop. Bij de dames stond de wedstrijd Hurley-Amsterdam op het programma, wat eindigde in 1-2. Bij de heren was het publiek toegestroomd voor Amsterdam – Kampong wat eindigde in 3-1.

Verslaggeefster Amber Roner was in het Wagenerstadion en sprak met Mirco Pruijser, Billy Bakker en Taco van den Honert van AHBC Amsterdam na de 3-1 winst op Kampong.

Mirco Pruijser over de wedstrijd en de 3-1 die hij binnen pushte. 

Aanvoerder Billy Bakker over de 3-1 winst op Kampong.

Coach Taco van den Honert is tevreden over de prestatie van zijn team. 

Dames: Hurley-Amsterdam
De dames van Amsterdam speelden ‘uit’ bij de buren van Hurley. De slordige wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor het team van Alyson Annan. Daarmee behouden de dames van AHBC de tweede plek op de ranglijst met zeven punten afstand van koploper Den Bosch. De dames van Hurley staan nog steeds vijfde. De vrouwen van Pinoké wonnen verrassend met 3-1 van hekkensluiter de Terriërs. Met deze drie punten kunnen ze vanaf plek tien voorzichtig omhoog kijken naar de middenmoot.

Heren: Amsterdam-Kampong
De heren van Amsterdam kregen in het Wagenerstadion Kampong op bezoek. De wedstrijd kwam voorzichtig op gang. Valentin Verga opende de score in de twintigste minuut. Op aangeven van Roc Oliva stond hij compleet vrij voor goalie Harte van Kampong en pushte de 1-0 binnen. Tot de 43ste minuut gebeurde er vrij weinig op een afgekeurde strafcorner van Billy Bakker na. Een counter van Kampong over links met Querijn Caspers als aangever op Erik Bouwers zorgde voor de 1-1 op het scorebord.

Twintig minuten later kwam er meer vuur in het spel van beide ploegen. De eerste strafcorner van de wedstrijd voor Kampong werd afgekeurd, omdat de bal van buiten de cirkel werd binnen geschoten. In de daarop volgende counter van Amsterdam via Freixa, Oliva met in de punt van de aanval Billy Bakker. Deze laatste werd bijna onder het kunstgras gelopen door Wiegman wat een strafbal voor Amsterdam opleverde. Valentin Verga bleef rustig en pushte vanaf de 6m40 de 2-1 binnen.

Amper twee minuten later kreeg Amsterdam hun negende strafcorner van de wedstrijd. De variant via Billy Bakker verliep niet vlekkeloos. Maar uiteindelijk kwam de bal bij Floris Evers. Hij ging op avontuur richting de achterlijn, bracht de bal voor de goal waar Mirco Pruijser de 3-1 van dichtbij binnen schoot. De gele kaart voor Kampong speler Robert Kemperman bracht geen verandering meer in het spel. Het team van Taco van den Honert bleef kalm en vindt aansluiting bij de top vier die gaan strijden in de play offs.

Amsterdam staat vijfde met nog maar vier punten afstand van Kampong. De mannen van Pinoké verloren met 2-1 bij SCHC. Maar behouden hun zesde plaats op de ranglijst.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?