Winst voor dames en heren AHBC Amsterdam in Hoofdklassehockey

In het Amsterdamse bos stond voor de dames en heren van AHBC een thuiswedstrijd op het programma. Het team van Alyson Annan ontving Nijmegen en de heren kregen bezoek van Den Bosch. Beide teams sleepten de drie punten binnen, maar dat ging de dames een stuk makkelijker af dan de heren. Verslaggeefster Amber Roner was in het Wagener Stadion en sprak na afloop met enkele hoofdrolspelers.

Damescoach Alyson Anan is niet ontevreden en ziet duidelijk verbetering bij haar team.

Herencoach Taco van den Honert miste energie in de eerste helft, maar is blij met de zes belangrijke punten in drie dagen.

Bij Billy Bakker schoot zijn schouder uit de kom, maar de schade valt gelukkig mee.

Dames: Amsterdam-Nijmegen

De dames van Amsterdam staan tweede op de ranglijst met zes punten achter op de tegenstander van vorige week Den Bosch. In het zuiden werd vorige week verloren met 4-1. Het team van coach Alyson Anan was uit op revanche. De bezoekers uit Nijmegen konden in de eerste helft nog redelijk meekomen, maar in de tweede helft maakte Amsterdam met Eva de Goede als uitblinker het vrij gemakkelijk af. Eindstand: 5-1.

Heren: Amsterdam-Den Bosch
Op vrijdag wisten de heren in de laatste minuten op een knappe manier de drie punten mee te nemen uit Bloemendaal. Die overwinning smaakte naar meer. Het was even zoeken naar de juiste energie. De eerste helft was dan ook niet het spektakel waar het publiek op hoopte. In de tweede helft kwam Amsterdam op achterstand uit een strafcorner. Maar dat was precies het zetje wat ze blijkbaar nodig hadden. Billy Bakker maakte de gelijkmaker en Mirco Pruijser scoorde uit het niets de 2-1. Een zakelijke, maar belangrijke overwinning. Eindstand: 2-1.

42 Austin Smith 0-1 Strafcorner
46 Billy Bakker 1-1 Velddoelpunt
56 Mirco Pruijser 2-1 Velddoelpunt