Yo-Yo Ma ontvangt Concertgebouwprijs ’14

De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma krijgt de Concertgebouw Prijs 2014. Hij krijgt de onderscheiding vanwege de 'belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan het artistieke profiel' van de befaamde zaal. Ma ontvangt de prijs in september tijdens een galadiner in de grote zaal.

 

De prijs bestaat uit een beeldhouwwerk en een vermelding op een plaquette bij de ingang van het Concertgebouw. Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: 'Al sinds het begin van zijn rijke muzikale loopbaan heeft Yo-Yo Ma een innige band met Het Concertgebouw. Het was dan ook geen toeval dat hij in 1992 als allereerste musicus werd uitgenodigd een Carte Blanche samen te stellen. Het betekende de bevestiging van een warme muzikale relatie die voortduurt tot op de dag van vandaag.'

 

De Chinees-Amerikaanse Ma won gedurende zijn carrière onder meer zestien Grammy Awards. In 2011 kreeg hij van Barack Obama de hoogste presidentiële onderscheiding. Eerdere laureaten van de Concertgebouw Prijs waren Cecilia Bartoli, Bernard Haitink, het Koninklijk Concertgebouworkest, Thomas Hampson en Janine Jansen.

Comments are closed.