Zaak ziekmakende busjes aangehouden

De rechter heeft de zaak van de busjes waar de chauffeurs ziek van worden aangehouden.  De partijen moeten nu een onafhankelijke deskundige aanwijzen die de gezondheidskundige norm onderzoekt. Bureau Beroepsziekten FNV (BBZ) en FNV Bondgenoten eisten gisteren in een spoed-appèl dat de ziekmakende busjes van Connexxion van de weg worden gehaald.
Het gaat om een vijftal minibussen van het type Mercedes Sprinter 35 in Zuidwest Drenthe, waarvan de chauffeurs nek-, rug- arm- en schouderklachten krijgen. Connexxion heeft toegegeven dat de busjes niet aan de gezondheidskundige norm voldoen. “Maar dat doet geen enkele minibus in Nederland”, aldus Connexxion. Met andere woorden: wat is het alternatief?

Bestuurder Van Eijbergen van FNV Bondgenoten vindt het allemaal te lang duren: “De Mercedesbussen zijn nu meer dan een jaar op de weg. Op 7 december 2011 hebben we Connexxion aansprakelijk gesteld voor de gezondheidsschade van de betrokken chauffeurs. Vele brieven, gesprekken en rechtszaken later is er nu nog steeds weinig  gebeurd. De werknemers betalen nog steeds de rekening.”

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?