Zeeburgereiland op zoek naar huurders of kopers van ruim 400 woningen

Woningcorporatie De Alliantie steekt haar hoofd uit om van het braakliggend terrein een wooncomplex te maken met koopwoningen en middensegmenthuurwoningen. Er is een overeenkomst getekend tussen deze corporatie en de gemeente Amsterdam om de bouw na zomer 2014 in gang te zetten. Het gaat om een miljoeneninvestering meldt het Parool. Voor het project heeft de gemeente een zuiveringsinstallatie moeten verplaatsen wat een vermogen heeft gekost. Er zitten weliswaar al eerste zelfbouwers en er is een school geopend, het eiland levert een troosteloze aanblik.

Het is de bedoeling dat de wijk groen en zonder veel autoverkeer komt uit te zien met zowel flats als eengezinswoningen. Dertig procent is sociale huur, verder is er ruimte voor iets duurdere huurhuizen, sociale koopwoningen en een klein deel reguliere koopwoningen.

Het streven is de nieuwe wijk in 2019 klaar te hebben maar dit is niet realistisch. De woningcorporatie is daarom op zoek naar bewoners die bereid zijn om nog jaren in een wijk te wonen die niet helemaal bewoond is. Ter compensatie stelt De Alliantie voor dat buurtbewoners de buurt mede mogen vormgeven.

Leave a Reply