Zeeburgia blijft koploper na 2-1 winst tegen Hoogland

Koploper Zeeburgia speelde in de eerste klasse van het amateurvoetbal tegen Hoogland uit Amersfoort. Op sportpark Middenmeer werd het 2-1 voor de ploeg uit Amsterdam Oost. Na zes wedstrijden gaat promovendus Zeeburgia trots aan kop. Slechts een wedstrijd ging verloren, de vijf andere werden in winst omgezet. Zelfs een puntaftrek vanwege onregelmatigheden na de wedstrijd tegen VVIJ mag de club niet deren. Met 14 uit 6 houden zij Pancratius uit Badhoevedorp en Hercules uit Utrecht achter zich. Hercules speelde gelijk bij De Dijk (1-1) en Pancratius won met 2-1 bij AFC ’34 in Alkmaar.
In de eerste helft kwam Zeeburgia op voorsprong. Na een kwartier zette rechter middenvelder Rawley Rozendaal een 1-2 op met spits Edwin Milton. Hij slalomde door de verdediging van Hoogland en scoorde beheerst. Daarna waren de beste kansen voor Zeeburgia. De ploeg uit Amersfoort kwam er eigenlijk niet aan te pas. Met name centrale verdedigers Kastoredjo en Sleur speelden een puike wedstrijd.

In de tweede helft maakte Abelilah Taki 2-0. Geen vuiltje aan de lucht. Zeeburgia speelde de wedstrijd beheerst uit. Toch werd het nog even spannend. In de blessuretijd maakte Hoogland alsnog de aansluitingstreffer. Maar verder dan dat kwamen ze niet.

Na afloop vroegen wij aan trainer Mike Kolf van Zeeburgia of hij tevreden was met de overwinning.