Zeeburgia wint dik met tien man

Zeeburgia heeft in de strijd om de eerste periode goede zaken gedaan. De ploeg uit Amsterdam Oost won vandaag van Stormvogels met grote cijfers: 7-3. Hierdoor is Zeeburgia nog steeds een van de belangrijkste kandidaten voor de eerste periodetitel.

Zeeburgia begon sterk op eigen veld. Binnen vijf minuten stonden de Amsterdammers al 2-0 voor, twee keer spits Edwin Milton. Daarna liep Zeeburgia via Gotschin uit naar 3-0. Vlak voor rust kreeg Zeeburgia een klap te verwerken. Stormvogels kreeg een penalty en verdediger Blaaspijp kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken. Linkeraanvaller Sterling liet dit buitenkansje niet onbenut en zorgde dat Stormvogels met 3-1 kon gaan thee drinken.

De ploeg uit IJmuiden kwam scherp uit de kleedkamers en maakt snel de 3-2. Opnieuw was Sterling de doelpuntenmaker. Maar daarna liet Zeeburgia zien waarom het de minste verliespunten heeft van de Eerste Klasse. Door nog een doelpunt van Edwin Milton en een hattrick van Rawley Rozendaal (waaronder een penalty en een fantastische lob) liep de ploeg van trainer Mike Kolf uit naar 7-2. Stormvogels zette in de slotminuut de eindstand op het scorebord: 7-3.

Omdat directe concurrent Hercules uit Utrecht vandaag won van DEM met 3-0, is de periodetitel nog niet voor Zeeburgia. Eind november moet de ploeg uit Amsterdam Oost winnen van DWV om bovenaan de eerste periode te eindigen.

Trainer van Zeeburgia Mike Kolf kent de kwaliteiten van zijn ploeg en heeft alle vertrouwen in het behalen van de periodetitel.

Zeeburgia-spits Edwin Milton was tevreden met het resultaat en zijn eigen inbreng.

Comments are closed.