Zeeburgia wordt Eersteklasser

Zeeburgia promoveert naar de Eerste Klasse. De club uit Oost won vandaag de return van de finalewedstrijdtegen Concordia uit Hillegom met liefst 5-0. Dat was ruim voldoende, want de uitwedstrijd bij Concordia werd al met 1-2 gewonnen. Ieder doelpunt werd door een andere speler gemaakt. Amsterdam FM feliciteerde de eerste: Aziz Ouaouirst, die niet weet of hij er volgend jaar ook bij is:

De andere goals kwamen van Daniel Almendro Rivas, Rawley Rozendaal, Gino Pique en Nabil El Gourari. Trainer Mike Kolf sprak over de zelfverzekerdheid die zijn ploeg al het hele seizoen uitstraalde:

Erevoorzitter Piet Meijer weet niet hoe ver Zeeburgia uiteindelijk zal reiken. We spraken hem over de ambities van de club, het moeizame contact met de gemeente en over de rol van trainer Mike Kolf en elftalleider Jaap Santhuizen:

Volgend seizoen spelen er zesĀ  clubs uit de Amsterdamse agglomeratie in de Eerste Klasse Zondag: Naast Zeeburgia zijn dat Pancratius, Blauw Wit Amsterdam, JOS Watergraafsmeer, De Dijk en DWV. Of al die teams allemaal bij elkaar in de poule komen wordt aanstaande vrijdag door de KNVB bekend gemaakt.

Leave a Reply