Zorgboerderij Zunderdorp mag toch uitbreiden

Zorgboerderij Ons Verlangen van de familie Disseldorp mag doorgaan met de voorgenomen uitbreidingsplannen, dat schrijft Het Parool. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Omwonenden van de boerderij in Zunderdorp waren een procedure begonnen tegen stadsdeel Noord.

Buren waren bang dat met uitbreiding van de boerderij de veiligheid van hun kinderen in gevaar zou komen. Onder de klanten zouden zich mogelijk voormalig gedetineerden en verslaafden kunnen bevinden. De Raad van State was echter van mening dat de familie Disseldorp de veiligheid voldoende kan waarborgen en dat er maatregelen zijn getroffen om overlast te voorkomen. Zo zijn er sloten aangelegd tussen de zorgboerderij en de buren en gaat er een alarm af als cliënten ongewenst naar buiten gaan. Ook worden de cliënten gescreend.

Omwonenden maakten ook bezwaar tegen de omvang van de boerderij, maar deze blijkt vergelijkbaar te zijn met andere boerderijen in het gebied. De zorgboerderij houdt op dit moment 80 melkkoeien, 200 stuks jongvee en 200 schapen en lammeren.

Leave a Reply