Zorgen FC Blauw-Wit nemen toe na zeperd tegen JOS/Watergraafsmeer

FC Blauw-Wit Amsterdam heeft de stadsderby met JOS/Watergraafsmeer met 6-0 verloren. Door de ruime nederlaag nemen de degradatiezorgen toe bij Blauw-Wit, terwijl JOS/Watergraafsmeer een slechte periode afsluit en de titelaspiraties in leven houdt.
Vanaf het beginsignaal hadden de bezoekers het meeste in te brengen in het duel in de Eerste Klasse, maar pas in de 44e minuut kopte Tom Clobus de 0-1 binnen na een voorzet van Jaap Lorier. Na rust liep de score snel op door doelpunten van Lorier, Maurice Renger en driemaal Paul Bekker.

Omdat Hakim Boudchourt tweemaal geel kreeg, moest Blauw-Wit het duel bovendien met tien man uitspelen. Het is te danken aan de onzorgvuldige wijze waarop JOS/Watergraafsmeer met de enorme hoeveelheid opgelegde kansen omging, dat de schade voor Blauw-Wit niet nog groter werd. De ploeg had werkelijk niets in te brengen, constateerde ook aanvoerder Justin Sporkslede na de wedstrijd.