Zwaar ongeval niet de schuld van de politie

Volgens de Rijksrecherche heeft de politie geen strafbare feiten gepleegd tijdens een achtervolging op 30 juli 2012, dat meldt AT5 vandaag.

De achtervolging begon in Zuid en eindigde op de Burgemeester Stramanweg in Zuidoost toen de verdachte met zijn auto op zijn zijkant tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De toen 28-jarige verdachte raakte bekneld en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De Rijksrecherche deed onderzoek naar de zaak. De officier van justitie concludeerde aan de hand van dit onderzoek dat de politie geen strafbare feiten heeft gepleegd tijdens de achtervolging. Dat zegt een woordvoerder van het OM woensdag tegen AT5. ‘Het ongeluk is niet te wijten aan de achtervolging door de politie.’

De man wordt verdacht van het produceren en het in bezit hebben van vals geld. Hij werd in juli vorig jaar achtervolgd om aangehouden te worden wegens deze verdenkingen. De man zou volgens het OM overigens wél strafbare manoeuvres gemaakt hebben tijdens de achtervolging en zal hier voor worden vervolgd.

De man staat naar verwachting eind augustus of begin september voor de rechter.

Leave a Reply