Kunst is lang

Hosted by:

Genre:


Schedule

  • Wednesday - 20:00 - 21:00
  • Monday - 10:00 - 11:00 Encore Presentation

KUNST IS LANG

en het leven is kort

 

Een samenwerking tussen kunsttijdschrift mister Motley, AmsterdamFM en Luuk Heezen.

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00 en een herhaling op maandagochtend van 10.00 tot 11.00.

 

‘Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

 

Iedere week is er op de website van mister Motley www.mistermotley.nl/kunstislang achtergrondinformatie te vinden over de wekelijkse gast en zijn de oude uitzendingen terug te luisteren.

 

Je bent van harte uitgenodigd een uitzending live bij te wonen in VondelCS

Mister Motley

www.mistermotley.nl

Opmerkingen staan uit.