Springvossen uitzendingen november 2017

Deze maand gesprekken met John Snijders, Bert Jansen, Charlotte Mutsaers en Krijn de Koning. over muziek, kunstgeschiedenis, literatuur en beeldende kunst.

 

 

N.b. Vanaf 13 november wordt Springvossen iedere maandag uitgezonden van 15.00-16.00.

 

Dinsdag 7 november

Uitzending beluisteren

  • Gast: John Snijders, pianist en artistiek directeur van het Ives Ensemble. Een gesprek over de Amerikaanse componist Morton Feldman n.a.v. Kreupele Symmetrie een Morton Feldman programma  van het Ives Ensemble op donderdag 9 november in Het Muziekgebouw aan ’t IJ en de onlangs uitgebrachte CD  Morton Feldman. Triadic Memories & Piano door John Snijders.

 

Maandag 13 november

Uitzending beluisteren

  • Gast: Bert Jansen, kunsthistoricus en verzamelaar. Een gesprek over Marcel Duchamp. Bert Jansen schreef vele artikelen over het werk van deze kunstenaar en in 2015 volgde het proefschrift “Chacun son Marcel”? Meerduidigheid in het werk van Marcel Duchamp’. In 2013 maakte hij de tentoonstelling ‘Marcel Duchamp, kunstenaar – knutselaar’ in Museum Boijmans Van Beuningen.

 

Maandag 20 november

Uitzending beluisteren

  • Gast: Charlotte Mutsaers, schrijfster. Een gesprek over haar nieuwe boek Harnas van Hansaplast, over de laatste jaren, maanden, dagen van de als kluizenaar levende Barend, de broer van Charlotte Mutsaers. Het is een boek dat  onvermijdelijk ook over Charlotte Mutsaers zelf gaat.

 

Maandag 27 november

 15.00-16.00

  • Gast: Krijn de Koning, beeldend kunstenaar.  Over het werk wat De Koning de komende weken zal maken tijdens zijn verblijf in Room on the Roof de kunstenaarsresidentie in het torentje op het dak van De Bijenkorf waar ook het gesprek met de kunstenaar zal plaatsvinden.

 

 

Foto: installatie « Garden » 2017 Château Daubeuf, Normandië, Frankrijk als onderdeel van de expositie Le Shed Centre d’Art Contemporain de la Normandie. Krijn de Koning.


Redactie + presentatie: Robert van Altena | springvossen@gmail.com


 

 

Opmerkingen staan uit.