What’s Cooking: Oresti’s

Midden in de Pijp staat ORESTI’S taverna, een mediterraans café-restaurant. Vlakbij de Albert Cuyp en op loopafstand van het Heineken plein. Maar Oresti’s is geen doorsnee tapasrestaurant. De meeste tapas restaurants voeren alleen de Spaanse keuken, terwijl  bij ORESTI’S taverna gerechten uit verschillende mediterrane keukens op het menu staan.  Dus behalve Spaanse tapas ook Griekse mezze en Italiaanse antipasti. En hieronder een heerlijk recept voor wie liever in eigen keuken kookt.

Aan de lijn hebben wij Orestis Michaelidis:

 

Gambas Orestis

Ingrediënten

– 8 black tiger garnalen (16/20)

– 50 ml olijfolie

– zout

– halve theelepel sambal

– 2 gr dille

– witte wijn

– 100 ml koksroom

Bereiding

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier wat olie in. Laat goed heet worden en leg vervolgens de gamba’s in de pan. Bestrooi met wat zout en keer ze een paar keer om tot ze goed rose beginnen te worden. Voeg een theelepel sambal toe in het midden van de pan (niet op de gamba’s) en bestrooi met wat dille. Draai nog één keer om en blus af met witte wijn. Doe nu de koksroom in de pan en laat alles even inkoken.

Eet smakelijk.

Opmerkingen staan uit.