Gevaarlijke snelheden op fiets

Het Human Power Team is goed begonnen aan haar poging om het wereldsnelheidsrecord op de fiets te verbreken. Zo werd woensdagavond het Europees record van 129 km/h geëvenaard. De komende dagen wordt geprobeerd om over het huidige wereldrecord van 133 km/h heen te gaan.

 

Zowel Jan Bos als Sebastiaan Bowier hadden afgelopen maandagochtend een goede kwalificatierace neergezet. Beiden bereikten een snelheid van over de 70 mijl (meer dan 110 km/h). Een belangrijk moment, want hiermee verzekerden de sporters zich van deelname aan de avondraces. Vanwege gunstigere weersomstandigheden aan het einde van de dag, vergroot dit de kans op een record.

 

Van het totaal aan races dat tot nu toe is geweest, deelde Sebastiaan Bowier de eerste flinke tik uit. De huidig Europees kampioen wist zo goed als zijn huidige record van 129,6 km/h te evenaren met een snelheid van 128,95 km/h. De fietsers hebben tot en met zaterdagavond 16 september om hun doel te bereiken.

 

Sebastiaan Bowier tijdens de race:

[vimeo id=”49435316″ width=”550″ height=”300″ align=”center”]

Kun je niet wachten en wil je alvast meer zien van het Human Power Team en hun strijd om het wereldsnelheidsrecord op de fiets? Bekijk nu het exclusieve foto-overzicht van Bas de Meijer.

Voor het Human Power Team in Battle Mountain lees ook:

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?