Minder snelfietsroutes in regio Amsterdam

Het plan om in 2013 vier snelfietspaden in de regio Amsterdam te realiseren, wordt niet gehaald. Vooralsnog komen er twee routes, die ook nog met een jaar vertraging opgeleverd worden. De fietspaden tussen Zaandam en Amsterdam en tussen Haarlem en Amsterdam-West zijn klaar in 2014.

De werkzaamheden aan de Tweede Coentunnel duren langer dan gepland en dat heeft invloed op de realisatie van de fietsroutes. De route tussen Zaandam en Amsterdam kan pas afgemaakt worden als de tunnel gereed is.

Het andere fietspad, tussen Haarlem en Amsterdam, wordt ook volgend jaar pas opgeleverd. De werkzaamheden daaraan vinden voornamelijk plaats tussen Haarlem en Halfweg.

De twee andere routes, van Purmerend naar Amsterdam en van Hoofddorp naar Aalsmeer, gaan niet door. De subsidieaanvraag voor het fietspad naar Purmerend is afgewezen door de Rijksoverheid. Het tracé van Hoofddorp naar Aalsmeer, via Schiphol, werd een paar jaar geleden al afgeblazen. De omvorming van gewone fietspaden naar een snelfietspad vond de overheid te lang duren.

Leave a Reply