Spanning stijgt voor Human Power Team

De VeloX2 tijdens haar testrun in Battle Mountain
De VeloX2 tijdens haar laatste training in Battle Mountain

Het Human Power Team strijdt deze week van maandag 10 september tot en met zaterdag 16 september om het wereld snelheidsrecord op de fiets. Het team heeft als taak om het huidige record van 133 km/h te verbreken en is hiervoor speciaal afgereisd naar het Amerikaanse Battle Mountain.

Het team met studenten van de VU Amsterdam en de TU Delft werkte afgelopen zaterdag haar laatste officiële training af. Tussen het berglandschap van het in Nevada gelegen Battle Mountain werd nog eenmaal de start en finish geoefend.

Maandag barst de strijd pas echt los. Te midden van een internationaal deelnemersveld hoopt het team met haar twee toprenners Sebastiaan Bowier (houder van het Europees record met 129,6 km/h) en oud topschaatser Jan Bos het verschil te maken. De maandag- en dinsdagochtend zullen in het teken staan de kwalificatierondes. Wanneer tijdens deze runs hard genoeg wordt gereden, mogen de renners ook aan de avondruns meedoen. Dit is van belang, omdat de weersomstandigheden ‘s avonds doorgaans meer geschikt zijn voor het bereiken van hogere snelheden. ‘s Avonds is er dus een grotere kans om daadwerkelijk een recordsnelheid te behalen.

Namens AmsterdamFM zal verslaggeefster Marijke Groesz de hele week verslag doen van de recordpoging van het Human Power Team. In de sportuitzending van zondag 8 september deelde zij vanuit de VS haar verwachtingen voor de komende week.

Deel 1 van het interview:


 
Deel 2 van het interview

 
Kun je niet wachten en wil je alvast meer zien van het Human Power Team en hun strijd om het wereldsnelheidsrecord op de fiets? Bekijk nu het exclusieve foto-overzicht van Bas de Meijer.

 
 
Voor het Human Power Team in Battle Mountain lees ook:

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?