Verdronken jongetje (5) was met oppas mee

De 5-jarige Jaïro die maandagmiddag bij IJburg verdronk, was met zijn 21-jarige oppas mee. Dat zegt de advocaat van de 42-jarige eigenaresse van de BSO Jungle Jane Kids.

Jaïro maakte geen deel uit van de groep kinderen die onder leiding van de BSO bij IJburg aan het spelen waren, maar kende die kinderen wel. De oppas was ‘op dat moment’ niet in dienst van de BSO, aldus de advocaat.

De 42-jarige eigenaresse en de 21-jarige oppas werden gisteren door de politie aangehouden en verhoord. Zij zijn dinsdagavond na verhoor heengezonden. Een familielid van het jongetje heeft dinsdag laten weten aan AT5 dat de 21-jarige oppas de neef is van Jaïro.

Volgens de advocaat blijven zowel de eigenaresse van de BSO als de oppas verdachten in de zaak. Vooralsnog zou het incident geen gevolgen hebben voor de BSO.

Maandagmiddag rond 13.15 uur verdween Jaïro onder water aan de Bert Haanstrakade op IJburg. Duikers van de brandweer hebben het jongetje uit het water gehaald en gereanimeerd. Het kind werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht waar hij kort na aankomst is overleden.

Leave a Reply