Live bij Amsterdam FM Sport: De ontknoping in de Eerste Klasse

Zondagmiddag, vanaf twee uur, zit Amsterdam FM Sport bovenop de laatste reguliere competitieronde in het amateurvoetbal. Vooral in de Eerste Klasse A, de klasse met veel Amsterdamse clubs, moeten nog een paar belangrijke knopen worden doorgehakt. Welke ploegen maken nog kans op promotie naar de Hoofdklasse en wie wacht nog een lange degradatiestrijd in de nacompetitie? Wij brengen u rechtstreeks:

Blauw Wit Amsterdam – Stormvogels Om zeker te zijn van de derde periode moet Blauw Wit winnen van Stormvogels. Gebeurt dat niet dan riskeert de club uit Sloten dat de concurrentie er met deze prijs vandoor gaat. Het zelfde geldt voor de derde plek in competitie die Blauw Wit nu bekleedt op de ranglijst en die eventueel ook nog een achterdeur naar de nacompetitie kan betekenen. Tegenstander Stormvogels moet winnen om nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen.

Verslag: Bert Ponsen

 

JOS Watergraafsmeer – ZAP. Winst of gelijkspel voor Blauw Wit betekent dat het de laatste tijd zwak presterende JOS toch nog in de Eerste Klasse blijft. Gebeurt dat niet, dan moet JOS winnen van ZAP om de nacompetitie te ontlopen. Tegenstander ZAP heeft juist een winstpartij nodig om een zekere degradatie te ontlopen. Spanning dus op Sportpark Drieburg.

Verslag: Hafid Eddaoudi

 

EDO – DWV Ook DWV is afhankelijk van  Blauw Wit, dat in de ogen van de ploeg uit Noord, vooral niet moet verliezen. Gebeurt dat toch, dan heeft DWV een puntje in nodig in Haarlem. EDO speelt zijn kampioenswedstrijd en moet vandaag een beter resultaat halen dan concurrent VVIJ om de schaal en de promotie naar de Hoofdklasse binnen te slepen.

Verslag: Hugo Spreeuw

 

De Dijk – De Meern Beide ploegen zijn uitgespeeld en zullen volgend seizoen weer in de eerste klasse uitkomen. Toch wil het ambitieuze De Dijk een enigszins teleurstellend seizoen positief afsluiten met een winstpartij. Volgend seizoen wil de ploeg uit Noord alsnog de sprong naar de Hoofdklasse gaan wagen.

Verslag: Bert van Galen

 

Mochten de hockeyers van Amsterdam zaterdag thuis verliezen van het Utrechtse Kampong, dan volgt er een beslissingsduel in het Amsterdamse Bos voor een plek in de finale van de play-offs. Ook daar zal Amsterdam FM Sport u dan verslag van gaan doen. Dit allemaal, aangevuld met al het Amsterdamse sportnieuws, zonddagmiddag van twee tot vijf in Amsterdam FM Sport.

 

Presentatie: Marijke Groesz

Techniek: Arjen Bos

Leave a Reply