Over AmsterdamFM

AmsterdamFM

AmsterdamFM is de publieke radiozender van Amsterdam. Sinds oktober 2017 is de zender gevestigd in het Tropenmuseum aan de Linnaeusstraat in Amsterdam. AmsterdamFM is een onafhankelijke producent van informatieve radioprogramma’s op het gebied van kunst, cultuur en muziek en sociale thema’s en wil daarmee de 1,4 miljoen inwoners van de regio Groot Amsterdam informeren over het sociaal-culturele leven in Amsterdam en directe omgeving, via radio en internet. AmsterdamFM is te beluisteren op 106.8 (ether), 103.3 (kabel) en via de site amsterdamfm.nl (stream). Tevens zijn de uitzendingen live bij te wonen in de openbare studio in het Tropenmusem.

AmsterdamFM Academy

AmsterdamFM is al jarenlang een broedplaats van radiotalent. Momenteel zijn 80 mensen werkzaam bij de zender. Deze medewerkers vervullen functies als redacteur, programmamaker, presentator, technicus. Bij de zender werken voornamelijk journalisten en studenten journalistiek, die binnen AmsterdamFM hun kwaliteiten kunnen inzetten om programma’s te maken, te schrijven en te interviewen. Veel radiomakers die bij AmsterdamFM beginnen, komen uiteindelijk terecht bij professionele mediabedrijven. Bij AmsterdamFM is het mogelijk je kwaliteiten te ontwikkelen door praktijkervaring op te doen, (interne) cursussen te volgen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. De komende jaren gaat AmsterdamFM zich nog meer richten op het verdiepen en verbreden van deze interne opleidingsmogelijkheden en wil zich ontwikkelen tot een onderscheidende academie binnen het radiolandschap: AmsterdamFM Academy. 

Maatschappelijk engagement

De stichting AmsterdamFM werkt toe naar een zender met de focus op cultuur in de breedste zin van het woord. Tot 2013 oriënteerde de zender zich vooral op het Amsterdamse nieuws. In 2013 ontstond de ambitie de de focus te verbreden naar thema’s als diversiteit, cultuur en verbinding. Met het aantreden van een nieuw bestuur in 2017 richt de AmsterdamFM zich primair op de cultuur in Amsterdam, in de breedste zin van het woord. Sociale thema’s worden daarbij uiteraard ook niet geschuwd.

Klik hier voor het meerjarig beleidsplan van AmsterdamFM 2015-2017

Klik hier voor het jaarverslag AmsterdamFM 2014

Klik hier voor het financieel overzicht AmsterdamFM 2014

Klik hier voor overzicht medewerkers AmsterdamFM (heden)

Stichting AmsterdamFM

Sterkenburg 65

1083 VK Amsterdam

KvK 41208190 

BTW nr NL 8052 92925 B01